Stress og mistrivsel på arbejdspladsen er et alvorligt og sundhedsmæssigt problem, der påvirker alt for mange danskeres liv. Arbejdspladsen er næst efter familien ofte det sted, hvor vi bruger mest tid – og det har enormt stor betydning for vores velvære og sundhed, at vi har det godt, mens vi er på arbejde.

Selvom problemerne med stress og mistrivsel er velkendte, er den helt store udfordring fortsat, hvordan vi kommer dem til livs. Vi ved, at stress på arbejdspladsen kan afhjælpes, bl.a. gennem støtte og opbakning fra ens kollegaer og ledelsen – men for at få hjælpen kræver det, at man er i stand til at række ud efter den, og det kan ofte være en udfordring.

Hos Wavers tror vi på, at vi i fællesskab kan blive bedre til at passe på hinanden. Derfor har vi designet en gratis app der skal gøre det nemmere at give sine kollegaer en hjælpende hånd når de har det svært. – Formålet med Wavers er tidligt at opdage problemer med mistrivsel – og ud fra det mobilisere den rigtige hjælp til situationen. Wavers giver medarbejderne et bottom-up redskab, der kan adressere problemer i arbejdsmiljøet, når de opstår – uafhængigt af ledelsens MUS-samtaler og trivselsundersøgelser.

Wavers sætter også fokus på sexisme og grænseoverskridende adfærd på arbejdspladsen.
Med muligheden for anonymt at sende og besvare spørgsmål (waves), og appens indbyggede reach out-funktion, håber vi at gøre det nemmere for den forulempede part at opsøge hjælp hos kollegerne eller i appen.

Det er vores overbevisning, at alle mennesker har ret til et sundt psykisk arbejdsmiljø, og at dette er noget, vi kan give til hinanden. Det gør vi bl.a. ved at dyrke en kultur, hvor vi sammen med vores kollegaer i fællesskab gør mere for at støtte hinanden – og aktivt sørger for at skabe et sikkert og trygt arbejdsmiljø, hvor trivslen og arbejdsglæden er i top.

 

Wavers er GRATIS at bruge og er udviklet med udgangspunkt i FN’s verdensmål 3.4, der stræber efter forebyggelse og fremme af sundhed og trivsel, 5.B der skal fremme kvinders rettigheder og muligheder gennem informations- og kommunikationsteknologi, samt verdensmålet 8.8 om den enkelte medarbejders ret til et sundt psykisk arbejdsmiljø.