For snart to år siden blev vi udfordret af et større dansk pensionsselskab: “Kan du lave en teknologiløsning, som effektivt forebygger mentale problemer?”

Hvordan skulle vi gribe en sådan udfordring an? Tja, svært at svare på – der er måske ingen direkte vej til en løsning. Det tog os da også mere end 300 udviklingsmøder, massevis af interviews med mennesker på arbejdsmarkedet og unge under uddannelse, deltagelse i talrige konferencer om mental sundhed samt sparring med flere eksperter på området at nå til en løsning. Herefter gennemførte vi to specifikke undersøgelser, som involverede 50 private og offentlige virksomheder med 15-3500 ansatte.

Tilgangen til projektet skulle have innovationshøjde og være nytænkende og samtidig være den mest enkle løsning – altså, “hvorfor har vi ikke tænkt det før? – det er jo så åbenlyst!” Men en gang imellem kan vi ikke se skoven for bare træer. Om det er tilfældet her, vil jeg ikke konkludere. Men det sker jo fra tid til anden, at vi er så optaget af enkeltdele og detaljer, at vi ikke kan se helheden! Vi opstillede et formål med projektet: “Teknologiløsningen skal bidrage til, at danskerne trives, har mentalt overskud, er i stand til at indgå i positive fællesskaber og række hånden ud til hinanden.”

Undersøgelserne viste bl.a., at mere end 50 % af medarbejdere ikke har tillid til anonymiteten i arbejdspladsens trivselsmålinger, og af den grund er besvarelserne ofte ikke retvisende. 90 % af medarbejderne ønskede et øget fokus på mental sundhed på arbejdspladsen. Og hele 100 % ønskede at hjælpe kolleger med at forebygge mentale udfordringer.

Udgangspunktet til teknologiløsningen skulle derfor tage afsæt i at tænke omvendt i allerede kendte løsninger. Og netop dette udgangspunkt skulle i vores undersøgelser vise at have stor interesse hos de  medarbejdere, der deltog i undersøgelsen.

Vores løsning er blevet testet af en række små og store private virksomheder, og vi har efterfølgende fået rigtig gode tilbagemeldinger på testen. Wavers er allerede nu klar til brug og kan derfor downloades i App Store og Google Play. Hvis du vil holde dig opdateret på vores videre udvikling, kan du følge os på Facebook og LinkedIn og løbende tjekke vores blog.